A reformáció az élet valamennyi területén változást hozott. Az utóbbi évtizedek gyors társadalmi fejlődése, valamint a technikai civilizáció vívmányai is állandó változást eredményeznek világunkban. Ezért a reformáció örökségéhez való méltó viszonyulás nem nélkülözheti annak a kérdésnek a tisztázását, hogy az isteni kijelentés reformátori tanítás szerint felismert igazsága, a hit és az élet összhangja, illetve a szabadság megélése hogyan érvényesülhet itt és most, korunk erkölcsi döntéseket igénylő kihívásainak összefüggéseiben.

Ez a könyv egyrészt módszertani segítséget kíván nyújtani az önálló és felelős erkölcsi véleményformálás kialakításában, valamint betekintést enged az etika, illetve szociáletika főbb területeinek (a kommunikáció, környezet és technika, házasság és család, gazdaság és közélet stb.) etikai dilemmáiba, válasz- és útkeresésébe, megoldási kísérleteibe.

A Magyar Nemzeti Múzeum, a Kálvin Kiadó és a Luther Kiadó szervezésében
2017. május 16-án (kedden) 16.30-tól kerül sor
Fazakas Sándor (szerk.) A PROTESTÁNS ETIKA KÉZIKÖNYVE
című könyvének bemutatójára  a Magyar Nemzeti Múzeumban.

A könyvbemutató résztvevői:
HAFENSCHER KÁROLY (Reformáció Emlékbizottság)
REUSS ANDRÁS (Evangélikus Hittudományi Egyetem)
LÁNYI ANDRÁS (Eötvös Loránd Tudományegyetem)
FAZAKAS SÁNDOR (Debreceni Református Hittudományi Egyetem)
DeChorum Énekegyüttes

A könyv megjelenését a Magyarország Kormánya által létrehozott Reformáció Emlékbizottság és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem támogatta.
A kötet a helyszínen kedvezménnyel megvásárolható.

15.30-tól tárlatvezetéssel megtekinthető az Ige-Idők – A reformáció 500 éve című kiállítás.
A tárlatvezetésen az időszaki kiállításra váltott belépőjeggyel és előzetes regisztrációval vehetnek részt az érdeklődők. Regisztráció 2017. május 15-ig: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

További cikkek a témában:

PROTESTÁNS ETIKAI KÉZIKÖNYV KÉSZÜL

PROTESTÁNS ETIKAI KÉZIKÖNYV SZERZŐI KONZULTÁCIÓJA

PROTESTÁNS ETIKAI KÉZIKÖNYV

Vétkezhet-e az egyház mint egyház? Hogyan érinti a tagok bűne, mulasztása vagy felelőtlensége a hívők közösségét, annak intézményes és szervezeti formáját?

„Vétkeztünk…”. Egyház a történelmi és társadalmi bűnösszefüggések rendszerében,

A könyv segítséget kíván nyújtani az önálló és felelős erkölcsi véleményformálás kialakításában, valamint betekintést enged az etika, illetve a szociáletika főbb területeinek dilemmáiba, válasz- és útkereséseibe, megoldási kísérleteibe.

A protestáns etika kézikönyve

Életvégi döntések keresztyén etikai megközelítése. A Debreceni Református Hittudományi Egyetem két oktatója által szerkesztett kötet az eutanázia kérdéskörét járja körül.

Ideje van az életnek, és ideje van a meghalásnak

A XXI. század első évtizedeiben olyan politikai és társadalmi átalakulásnak vagyunk tanúi világviszonylatban, amelyben a vallás, illetve a vallások jelenléte megkerülhetetlen. Ugyanakkor a vallás e folyamatokban betöltött szerepének és jelentőségének értelmezése vitatott.

Vallás és politika